preskoči na sadržaj
Vijesti

Lidrano

OŠ Pirovac bila je domaćin međuopćinskog LiDraNa 2018., a uz učenike iz škole domaćina svoja su literarna, novinarska i scenska postignuća uz pratnju svojih mentora predstavili i učenici OŠ Murterski škoji i OŠ Vodice.

Lidrano je, kako su najavili u uvodu, smotra literarnog, dramskog i novinarskog stvaralaštva koja ove godine proslavlja 27 godina postojanja.

– Ona je povijesni trag mladenačkih sazrijevanja, nadanja i odupiranja svijetu koji sve manje mari za ljubav – pojasnili su đaci, nakon što su pirovački šestaši uz vodstvo svoje bivše učiteljice Silvane Crljen izveli školsku himnu “Sutra je novi dan”.

Šestaši su uz vodstvo bivše učiteljice Silvane Crljen izveli školsku himnu “Sutra je novi dan” (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

U holu OŠ Pirovac izvedeno je ukupno sedam scenskih ostvarenja.  Dramska skupina iz Vodica  izvela je igrokaz “I sritni su bili” ( autorica Meri Juričev-Dumpavlov(, dok je učenica 8. razreda OŠ Vodice Magdalena Popov kazivala pjesmu “Lipa noć” autora Ive Čače. Pirovčani su imali ukupno pet pojedinačnih i skupnih nastupa: učenica 4. razreda Klaudija Vrhovnik izvela je monolog “Obitelj Pristojnić” Sanje Pilić, učenice 5. razreda predstavile su “Sasvim običan dan”, a Barbara Roza Stief Mušec, učenica 8. razreda,  kazivala je  pjesmu “Ime” Erin Hanson, “Romeo i Julia” scenska je igra koju su izveli učenici 2. razreda, a “Savršeni čovjek” ona učenika viših razreda ove škole.

Međuopćinski lidrano u holu OŠ Pirovac (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Male dramaturge iz Vodica uvježbala je njihova profesorica Meri Juričev-Dumpavlov, a Pirovčane Vesna Garofulić i Anita Vrkić.

Nastup svih malih glumaca  ostavio je  snažan dojam na sve koji su ga pratili te je prosudbeno povjerenstvo imalo iznimno težak zadatak. Na koncu je odlučeno da na županijski Lidrano putuje svih sedam scenskih izvedbi, uz devet najboljih literarnih i novinarskih radova ( 5 literarnih radova ostvarili su šetaši OŠ Vodice, učenici učitelja Antonija Sladića i učiteljice Meri Juričev.Dumpavlov).

Čestitamo učenicima koji će našu školu predstavljati na županijskom  Lidranu.

Ponosni smo na vas!

Sretno!
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Administrator   datum: 26. 1. 2018.

Kalendar
« Studeni 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Tražilica

Anketa
Za vrijeme sata mobitelom se koristim:


Korisni linkovi

Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju