preskoči na sadržaj
Knjižnica

Dobrodošli u svijet informacija i znanja!

 

Radno vrijeme:  ponedjeljak 

14.00 - 19.30

uto, sri, čet i pet

08.00 - 14.00

  

 


 

Što možeš raditi u knjižnici i čitaonici?

 


       • posuditi knjigu na rok od mjesec dana smiley

       • prelistavati i čitati zanimljive knjige i časopise enlightened
       • učiti, pisati zadaću ili samostalni rad  yes
       • družiti se u stvaralačkim i edukacijskim radionicama, upoznati se s piscima za djecu i mlade, slušati predavanja laugh

       • naučiti služiti se raznim izvorima znanja  surprise

 

 


Što možeš pronaći u školskoj knjižnici ? 


slikovnice za najmlađe učenike                        • knjige za djecu i mlade

• referentnu zbirku                                             • audio-vizualnu i elektroničku građu                 

• dječje i stručne časopise                                 • udžbenike i priručnike

 


 

SAT LEKTIRE U ŠKOLSKOJ KNJIŽNICI

Dana 05. travnja 2013. godine učenici 4.B razreda posjetili su školsku knjižnicu s ciljem da održe sat lektire "Duh u močvari", autora Anto Gardaš. Učenici su proveli veseli sat u knjižnici, te su na kraju napravili zahvalnicu da iskažu svoje zadovoljstvo. Također, ja kao knjižničarka ovim putem se zahvaljujem i radujem se novim susretima. smiley yes

                                                                                                       


 

NOĆ KNJIGE 2013.

 

Povodom Noći knjige koja će se održati 23. travnja 2013. godine, knjižnica poziva sve učenike da se pridruže manifestaciji čitanja naglas, s obzirom na to da je godina 2013. proglašena Godinom čitanja naglas.

 

 


 

"ČITAJMO NAGLAS"                                 

 

23.listopada 2013. godine održala se nacionalna manifestacija pod nazivom "Čitajmo naglas". U okviru manifestacije za prve razrede OŠ Vodice knjižničarka i učiteljice su osmislile da svaki razred napravi svoju prvu slikovnicu koju su predstavili  jučer u knjižnici. Susret je prošao veselo a njihove slikovnice koje su zaslužile svaku pohvalu možete pogledati u knjižnici. yes yes yes

 

                                                                                                         

 


 

Književni susret s Željkom Horvat - Vukelja

 

31.listopada 2013. našu školu je posjetila spisateljica Željka Horvat Vukelja. Zbog brojnih razrednih odjela, organizirana su  i održana  dva susreta u školskoj maloj dvorani. Gošća je oduševila učenike i učiteljice  maštovitim pričama o vezicama, Panjoglavu, o svojoj papigi i o puhačkim instrumentima. Na kraju susreta, Željka je učenicima odsvirala najveseliju  i djeci najdražu pjesmu Kad si sretan… te im je na kraju podjelila ocjene.

 


 

Međunarodni dan dječje knjige - 2. travnja

 

 

Međunarodni dan dječje knjige obilježava se svake godine 2. travnja (obljetnica rođenja Hansa Christiana Andersena) kako bi se ukazalo na važnost dječje knjige te potaknula i razvila ljubav prema čitanju. Ovaj datum je značajan i kao datum pokretanja prve nacionalne kampanje za poticanje čitanja naglas djeci od rođenja pod nazivom "Čitaj mi!".

U knjižnici osnovne škole Vodice održati će se sat lektire sa učenicima 4. razreda i na taj način će se obilježiti Međunarodni dan dječje knjige i prvi rođendan nacionalne kampanje "Čitaj mi!"

 

 

 


 

NOĆ KNJIGE 2014.

23. travnja bit će održana Noć knjige, manifestacija kojom obilježavamo Svjetski dan knjige i autorskih prava kako bismo afirmirali kulturu čitanja, potaknuli razgovor o literaturi i podigli svijest o važnosti knjige u svakom društvu i u svakom vremenu. Povodom održavanja ove manifestacije pozivam sve učenike da se pridruže i sudjeluju u natječajima koje je raspisala Gradska knjižnica "Juraj Šižgorić". Sve detaljne informacije možete dobiti u školskoj knjižnici ili na web stranici GK "Juraj Šižgorić".

 


        

MJESEC HRVATSKE KNJIGE

2014.

 

 

15.10.  Ljubav u naslovu

21.10.  Šarena morska sol

28.10.  Svjetski dan animiranog filma za 2. raz.

04.11.  Jeste li čitali?? (kviz iz pročitanih lektira do 3. raz.)

11.11.  Dan hrvatskih knjižnica

13.11.  Ljubav se zove imenom tvojim (radionica oslikavanja glagoljskih slova)

       


               

 


NAJAVA PREDSTAVA "Sijač sreće" i "Miš"

 

U organizaciji između aktiva učitelja razredne nastave, knjižnice OŠ Vodice te Kazališta Svarog u maloj dvorani OŠ Vodice gostovat će glumac Dubravko Sidor s kazališnom predstavom Sijač sreće i Miš, prema knjizi Božidara Prosenjak.  Sijač sreće predstava je jednog glumca, bez i najmanjeg rekvizita. I to je njezina posebna draž. Mali i mladi Miš, dijete Miško, neshvaćen je mališan u vječnom sukobu sa starijima (ali i mlađima) iz svoje okoline…

Da ne otkrivam sve detalje ovih dviju predstava, učenici od 1.- 4. razreda moći će u njima uživati utorak 27.01.2015 te srijedu 28.01.2015. u dogovorenim terminima.

 


ČITAM, DAM, SRETAN SAM

– svoju knjigu daruj i tuđa srca obraduj!

                                         

Međunarodni dan darivanja knjiga, koji se obilježava 14. veljače, volonterski je projekt kojim se djecu želi potaknuti da više čitaju i kojim se kod njih želi probuditi ljubav prema čitanju i darivanju. Čitanje nam pomaže da razvijamo osjećaje, obogaćuje našu maštu i rječnik, pomaže nam da zavolimo knjige i ono najvažnije – ZABAVNO JE!  Darujući svoju knjigu ili slikovnicu drugom djetetu, uz objašnjenje zašto to radi i koliko će to drugom djetetu mnogo značiti, uči koliko je lijepo i važno pomagati. Cilj je Međunarodnoga dana darivanja knjiga ohrabriti djecu i odrasle diljem svijeta da 14. veljače djeci daruju knjigu ili slikovnicu!


   

 

Nacionalni kviz za poticanje čitanja nosi naziv „Čitanje ne dolazi u pitanje“ i čitat će se knjige: Tihomir Horvat: Mali ratnik; Sanja Pilić: Pošalji mi poruku i Maja Brajko-Livaković: Milijunaši.

23.10., kao i svake godine, dan je posvećen cjelodnevnom čitanju gdje god se to može upriličiti. Održat će se pod nazivom Danas ti čitam.
                                                 

Kalendar
« Travanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Oglasna ploča

TražilicaAnketa
Za vrijeme sata mobitelom se koristim:


 Korisni linkovi
Razno
 • Sigurno u prometu
 • Učilica
 • Pet za net
 • CARNET


Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju