preskoči na sadržaj
Vijesti

Zaključivanje ocjena - informacije

Poštovani roditelji i dragi učenici,

bliži se kraj školske godine i vi malo po malo dobivate prijedloge zaključnih ocjena u svoje virtualne učionice. Naglašavam, to su prijedlozi i oni idu dva tjedna prije kraja školske godine kako bi učenici pravovremeno mogli, ukoliko za to postoje opravdani razlozi odgovarati za veću ocjenu.

Podsjećam, a na donjem linku imate i kompletan dokument za vrednovanje i ocjenjivanje u školi na daljinu, zaključna ocjena proizlazi iz ocjena koje su učenici dobili u školi, te onih u nastavi na daljinu.


Nastava na daljinu je specifičan oblik rada u kojoj je učitelju teže doći do informacije koliko su učenici zapravo usvojili ishode nastave, stoga je povratna informacija o usvojenosti ishoda išla kroz niz kvizova, te kratkih provjera, samostalnih radova učenika i domaćih uradaka. Učenici su često povratne informacije dobivali u bodovima, odnosno ocjenama, koje će se na kraju objediniti u najmanje dvije ocjene u nastavi na daljinu, a prema uputama MZO-a.  

„U svim predmetima i razredne i predmetne nastave može se vrednovati aktivnost učenika preko diskusija i domaćih zadaća i tome pridodati barem jedna ocjena. Nadalje, u svakom predmetu, svakog razreda moguće je napraviti i jedan složeniji zadatak u obliku plakata, prezentacije, projekta, istraživačkog rada, kritičkog prikaza ili problemskog zadatka, i takav se rad može vrednovati rubrikom ili nekim drugim načinom koji jasno prikazuje elemente i kriterije vrednovanja. Dakle, barem dvije ocjene do kraja nastavne godine može dobiti svaki učenik.“

https://skolazazivot.hr/upute-za-vrednovanje-i-ocjenjivanje-tijekom-nastave-na-daljinu/

Svim učenicima želim uspješan kraj nastavne godine te sretne i ugodne ljetne praznike

S  poštovanjem, 

Ivana Mikulandra

v.d. ravnateljicaPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Administrator   datum: 16. 6. 2020.

Oglasna ploča

Korisni linkovi

Kalendar
« Svibanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Tražilica

Arhiva dokumenata

Canvas Logo

Početna

Home

 


Anketa
Koji oblik nastave ti više odgovara?preskoči na navigaciju