preskoči na sadržaj
Vijesti

Stakleni vodiški riton

 

Vodiški stakleni riton naziv je školskog projekta u suradnji s lokalnom zajednicom koji je pokrenut ove nastavne godine. Osnovna ideja i cilj projekta u koji je uključeno 15 učitelja (Marijana Kalauz, Snježana Pacek Balja, Meri Juričev Dumpalov, Dijana Filipi, Matea Jakelić Bilić, Nera Čače, Vjera Pavić, Ružica Gulam, Zvjezdana Ivas, Klaudija Kalauz, Sanja Đikić, Ivana Mikulandra, Helena Papak, Ante Olivani i Damir Bulat) podijeljenih u 9 sekcija (razredna nastava, književnost, likovna kultura, glazbena kultura, tehnička kultura, strani jezici, biologija/kemija, geografija i povijest) je upoznavanje naših učenike s antičkom baštinom rodnog zavičaja kako bi aktivnije sudjelovali u očuvanje zavičajne baštine te time pridonijeli i razvoju svog mjesta.

U projektu će sudjelovati više desetaka učenika od drugog do osmog razreda. Tijekom školske godine učenici će izrađivati makete i odjeću na temu antike, obići arheološke lokalitete Veliku Mrdakovicu, Velištak, Prižbu te neke važnije lokalitete na prostoru Šibensko-kninske županije. Kroz sekciju biologije/kemije i geografije učenici će se upoznati s prirodnim i geografskim obilježjima širega vodičkog prostora kao temelja održivog razvoja kroz dugu prošlost. Učenici će sudjelovati u glazbenoj, likovnoj radionici, dok će sekcija iz  književnosti pripremati igrokaz, snimati radijsku emisiju, izrađivati strip i brošuru projekta. Namjera je i da se izradi prospekt projekta na stranim jezicima s ciljem turističke promocije zavičajne baštine. Namjera je da se učenike potiče na istraživački i timski rad, na kreativnost i poduzetnost. Pred kraj školske godine u školi će se održati prezentacija radova. Materijal koji bude izrađen poslužit će kao edukativni materijal za nove generacije učenika jer se projekt može ponavljati na generacijskoj razini.

Svrha je projekta da škola bude kvalitetnije integrirana u akcije lokalne zajednice. Za kvalitetniju realizaciju projekta Škola će imati pomoć vanjskih suradnika: Pučko otvoreno učilište Vodice, Muzej grada Šibenika, Muzej antičkog stakla u Zadru i Nacionalni park Krka. Prva projektna aktivnost službeno je započela 24. rujna odlaskom tridesetak učenika na arheološki lokalitet Veliku Mrdakovicu uz stručno vodstvo arheologa T. Brajkovića.

 
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Administrator   datum: 15. 11. 2016.

Kalendar
« Listopad 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Tražilica

Anketa
Za vrijeme sata mobitelom se koristim:


Korisni linkovi

Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju