preskoči na sadržaj
Vijesti

3.c razred

https://www.profil-klett.hr/razredni-prekrivac-u-ritmu-boja-i-oblika

(tekst prenosimo s navedenog linka)

yessmileyblushenlightenedheart

Izuzetan rad, iznimnih dimenzija stigao je na likovni natječaj „Želim stvaram, oblikujem“ iz OŠ Vodice, a izradili su ga učenici 3. c razreda i njihova učiteljica Snježana Pacek Balja.

 


Obrađujući ritam boja i oblika na temu „Moj zavičaj u lavandama, suhozidima i bunjama“, učenici su vješto, kreativno i maštovito stvarali djeliće velikoga razrednog prekrivača. U zajedničkom su radu skicirali, slikali, crtali, rezali, bojali, lijepili, plakatirali, fotografirali, istraživali. I upravo je sve navedeno vidljivo na svakoj učeničkoj slici koja je u konačnici spajanjem s drugim slikama stvorila prekrivač, pravi dizajnerski patchwork.

 

Pritom, ne treba zanemariti da je 20 učenika oslikavalo svoje djeliće prekrivača akvarelom, tušem i kolažem u ritmu boja i oblika, da bi konačni – ujedinjeni dijelovi stvorili cjelinu koja vizualno funkcionirao u savršenom skladu boja, linija i detalja.

 

Ideja da se ujedini čitav razred u izradi zajedničkog rada kroz individualan izraz i viđenje teme svakog djeteta ponaosob, ali s krajnjim rezultatom mozaičnog stvaranja predmeta koji ih ujedinjuje, za svaku je pohvalu i čestitku. Proces u kojem svaki učenik preuzima dio svoga individualnog zadatka, pristupajući mu i realizirajući ga na svoj način, a pritom je svjestan odgovornosti za funkcioniranje cjeline, iznimno je važan proces koji bi svaka zajednica, pa tako i razredna zajednica trebala učiti i njegovati. Upravo na ovakav način učenik uči osnovne socijalne vještine, gradi pozitivnu sliku o sebi kroz ideju ŽELIM, STVARAM I OBLIKUJEM, uči se poštovati i prihvaćati druge, a istovremeno očekivati poštovanje. S druge strane, ovo je primjer dobre prakse kako se aktivno može raditi na koheziji i solidarizaciji razreda u kojem su svi kotačići dio jedne harmonične cjeline. Drugim riječima, učenici 3. c razreda i učiteljica Pacek Belja, pokazali su nam da su likovno i kreativno iznimni, da poznaju svoj zavičaj i da ga znaju promišljati na zanimljiv i razigran, djeci primjeren način, ali i da su njihove socijalne i komunikacijske vještine snažne, na čemu im posebno čestitamo.

Učenici 3. c razreda su: Damina Cukrov, Dora Jurišić, Dorotea Injić, Eva Grace, Filip Josipović, Gabriel Bilać, Jakov Crnov, Karla Radić, Lara Roca, Lea Jukić, Linda Čičin-Karlov, Luigi Bosotin, Mikula Lav Grabelić, Niko Tokić, Nora Jukić, Toni Lugović, Šimun, Vicenco Lambaša, Marko Crljenak i Lucian Fržop.

Posebne čestitke učiteljici Snježani Pacek Balja.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Administrator   datum: 4. 6. 2018.

Kalendar
« Studeni 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Tražilica

Anketa
Za vrijeme sata mobitelom se koristim:


Korisni linkovi

Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju